Ситуація в зоні проведення АТО загострилася – прес-центр

Впродовж минулої доби проросійські бандформування 35 разів порушували умови режиму припинення вогню вздовж усієї лінії розмежування сторін.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-центр штабу АТО.

За інформацією штабу АТО, бойовики збільшили кількість обстрілів українських військових, особливо із настанням сутінок. Під вогонь сепаратистів потрапили позиції сил АТО в Пісках, Опитному, Авдіївці та Верхньоторецькому.

«Наші позиції біля Мар’їнки бандити обстріляли з ручного протитанкового гранатомету, а біля Красногорівки з напрямку окупованої Старомихайлівки працював ворожий снайпер», – йдеться у повідомленні.

Також, як стверджують у прес-центрі, бойовики, застосовуючи стрілецьку зброю, гранатомети та великокаліберні кулемети, намагалися спровокувати Збройні сили України на відкриття вогню у відповідь в районі Новгородського, Зайцевого та Майорська.

Крім того, на Луганщині проросійські бандформування застосували заборонені Мінськими домовленостями міномети калібру 120 мм. А неподалік Троїцького – 82-мм міномет.

Нагадаємо, вчора, 11 січня, Президент України Петро Порошенко під час візиту до Тернопільської області заявив, що Україна вимагатиме прив'язки зобов'язань РФ за Мінським домовленостями до конкретних дат у 2016 році.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО