Ватажок «ЛНР» пообіцяв звільнити всіх полонених українських військових

Ватажок самопроголошеної «ЛНР» Ігор Плотницький пообіцяв на честь Різдва відпустити додому всіх полонених військовослужбовців ЗСУ.

Про це йдеться в тексті так званого офіційного святкового звернення Плотницького, пише «Слово і Діло» з посиланням на «РІА Новини».

«Саме напередодні і на честь Різдва Христового я дав вказівку: відпустити додому полонених військовослужбовців ЗСУ, які знаходяться на території «ЛНР», - йдеться у зверненні.

При цьому кількість полонених, яких планується відпустити, не уточнюється.

Україна також готова відпустити всіх затриманих бойовиків «ЛНР», заявив радник голови СБУ Юрій Тандіт. «Цього разу ми в будь-який момент, протягом декількох годин готові передати туди (на неконтрольовану територію) людей, які вчиняли злочини проти цілісності України і себе ототожнюють з цими, так званими, республіками», - заявив він у ефірі «112 Україна».

Раніше президент Росії Володимир Путін, відповідаючи на запитання українського журналіста, заявив, що обмін полоненими повинен бути за принципом «всіх на всіх», і Росія підтримує позицію України в цьому питанні. Через декілька днів бойовиків «ДНР» слово в слово повторили позицію Путіна.

За даними СБУ, які в кінці грудня минулого року озвучила уповноважений Президента України з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко, в полоні бойовиків «ДНР» і «ЛНР» перебувають близько 140 українців.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО