Україна не продовжила контракт для забезпечення Криму електроенергією

Як повідомляє джерело в апараті міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина український уряд не має наміру укладати новий договір про постачання електроенергії до Криму.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на «15 хвилин».

«Це зона відповідальності міністра. Наскільки мені відомо, новий договір щодо Криму не готують», – повідомив співрозмовник.

Як відомо, термін попереднього договору сплив 31 грудня 2015 року. Примітно, що Крим в ньому позначений як «федеральний округ».

Меджліс кримськотатарського народу та учасники громадянської блокади Криму звернулися з вимогою до українського керівництва не продовжувати договір, а напередодні Нового року стався вибух на лінії електропередач «Каховська-Титан».

Політолог Олександр Леонов переконаний, що зараз принципово вимагати змінити статус Криму.

«Весь світ вважає Крим анексованою територією й ніхто не визнав цієї окупації. Безумовно, якщо така угода й існуватиме, то за жодниих умов там не має бути позначений російський статус півострова, тобто ніякого федерального округу немає, як це записано в попередньому договорі», – вважає він.

Нагадаємо, у РФ переконані, що зможуть повною мірою забезпечити півострів і без України.

Як відомо, 2 грудня президент РФ Володимир Путін запустив першу нитку енергомосту з Кубані до Криму, але вже 5 грудня енергоміст не витримав навантаження і сталася аварія.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО