Гройсман прокоментував скандальну поправку до Бюджету-2016

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман заявив, що найближчим часом поправку щодо відтермінування запровадження електронних декларацій скасують.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, повідомляє «Слово і Діло».

За його словами, про жодне відтермінування електроних декларацій не може бути й мови та незабаром цю поправку в проекті Держбюджету на 2016 рік виправлять.

«Моя особиста тверда позиція – про це не може навіть бути мови. Відповідне формулювання в законі про Державний бюджет має бути однозначно виправлено, і я готовий сам внести необхідний законопроект», – наголосив Гройсман.

Він також подякував колегам, які помітили дану поправку, проголосовану та внесену на бюджетному комітеті. «Я вдячний колегам, які звернули увагу на цю проблему, і вважаю, що буде нормально, якщо спільно ми її виправимо», – додав голова Ради.

Крім того, Гройсман припустив, що поправка про електроні декларації тісно пов'язана з початком повноцінної роботи Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) і саме тому комітет проголосував за неї.

«Проте комітет має пояснити свою позицію сам. Зі свого боку хочу наголосити ще раз – сподіваюсь, що і НАЗК, й усі інші механізми запобігання та протидії корупції, які Верховна Рада своїми рішеннями створила, запрацюють якнайшвидше й наша країна врешті-решт почне очищатися від системної корупції», – заявив він.

Нагадаємо, раніше в ухваленому парламентом і затвердженому Президентом законі про Бюджет з'явився пункт, який відкладає на рік початок дії нової системи фінансового контролю, необхідної для запровадження безвізового режиму з ЄС. Своєю чергою, міністр юстиції України Павло Петренко заявив, що уряд уже розробив і найближчим часом внесе до парламенту правки до закону про Бюджет, які скасують цей пункт.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО