Інновації зачекають: Кличко відклав фінансування наукових розробок для Києва

Столичний міський голова Віталій Кличко відклав питання фінансування 11 наукових проектів, метою яких було покращення життя киян.

Обіцянку профінансувати з міського бюджету відповідні проекти НАНУ Кличко дав ще 7 жовтня 2014 року, констатує «Слово і Діло».

Говорячи про покращення міського господарства, Кличко тоді зазначив, що столиця оплатить розробку 11 проектів Національної академії наук. 22 квітня 2015 року «Слово і Діло» з'ясувало, що столичний міський голова підписав меморандум про співпрацю з Київською політехнікою щодо створення інноваційного наукового містечка «Політеко Сайєнс Сіті».

Однак наразі перспективи проекту туманні: як повідомили в КМДА, фінансування винаходів та наукових розробок як інститутів НАН України, так і галузевих установ у 2015 році не проводилося. Натомість профільний департамент подав відповідні пропозиції на 2016 рік.

Тож, можливо, обіцяне Кличком і буде реалізовано, але точно не в 2015 році. А це означає, що це зобов'язання отримує статус «не виконано», оскільки більш ніж за рік мер так і не знайшов можливості для його виконання.

Загалом Віталій Кличко виконав 44% власних обіцянок. Дізнатися, як працюють його колеги в інших містах, можна за посиланням.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО