У Кличка похизувалися зупинкою 50 незаконних забудов

Протягом 2015 року столична влада зупинила близько 50 незаконних забудівель.

Про це «Українській правді. Київ» розповів директор Департаменту благоустрою КМДА Дмитро Білоцерковець, передає «Слово і Діло».

«За цей рік станом на сьогодні зупинено близько 50 незаконних будівництв. Скандальні ЖК «Сосновий бір», «Східна брама», де вилучали техніку, та низка інших зупинені», – заявив Білоцерківець.

При цьому він зазначив, що основна проблема міської адміністрації – будівництва на рівні 5 поверху, адже визнати незаконність висотних будівель від 5 поверхів може тільки суд, міська влада самотужки вплинути на таких забудовників не здатна.

«У таких випадках місто повинне через суд доводити незаконність, а після цього зносити ці об’єкти. Але ліквідація цих об’єктів вкрай дорого коштуватиме бюджету. Сьогодні основна ціль забудовника – вийти на рівень 3-го поверху. Коли вони доходять до 3 поверху, вони розуміють, що далі ми їх зупинити фактично не можемо, і вони можуть продовжувати роботу», – пояснив керівник Департаменту благоустрою.

Білоцерківець також закликав людей, що збираються купувати квартии в Києві, уважно перевіряти дозвільну документацію забудовника. «Люди перед тим, як купувати квартиру, повинні прекрасно розуміти, що вони ризикують, якщо не перевірять документи. Це питання для них – буквально тисячі гривень – оплатити послуги юриста, який перевірить законність конкретного будівництва, наявність документів... На сьогодні у нас працює сайт «Центр моніторингу забудови міста Києва». На ньому проаналізовано близько 70% будівництв Києва. Там відразу видно – червоним виділені незаконні будівництва, а зеленим – законні, там також можна переглянути, які документи є, а яких не вистачає у незаконних будівництв», – додав він.

Нагадаємо, 19 листопада громадські активісти повідомили, що на вулиці Гончара в буферній зоні Софії Київської знову почалися роботи на скандальному висотному будівництві.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО