27 березня в Україні відбудуться ще одні вибори – депутатів територіальних громад

27 березня 2016 року в Україні відбудуться перші вибори депутатів сільських, селищних та міських рад десяти об’єднаних територіальних громад, а також відповідних сільських, селищних і міських голів.

Відповідне рішення 25 грудня ухвалила Центральна виборча комісія, інформує «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

Крім того, 6 лютого 2016 року в Києві стартує передвиборча кампанія з обрання депутатів районних рад.

«Розглянувши звернення Волинської, Дніпропетровської, Житомирської, Івано-Франківської, Кіровоградської, Львівської, Полтавської, Рівненської та Харківської обласних державних адміністрацій щодо ухвалення ЦВК рішення про призначення перших виборів депутатів [...] об’єднаних територіальних громад та відповідних сільських, селищних, міських голів у зв’язку зі створенням у вказаних областях об’єднаних територіальних громад, Комісія призначила на неділю, 27 березня 2016 року, зазначені вибори в десяти таких об’єднаних територіальних громадах... При цьому Комісія оголосила з 6 лютого 2016 року початок виборчого процесу вказаних виборів», – зазначили у прес-службі ЦВК.

Також 27 березня пройдуть вибори районних рад міста Києва. «Київська міська рада постановила, що управління районами у місті Києві здійснюється районними в місті Києві радами, утворила Голосіївську, Дарницьку, Деснянську, Дніпровську, Оболонську, Печерську, Подільську, Святошинську, Солом’янську, Шевченківську районні у місті Києві ради, визначила обсяг і межі повноважень районних у місті Києві рад та призначила перші вибори депутатів таких рад на 27 березня 2016 року. Відтак, Комісія оголосила з 6 лютого 2016 року початок виборчого процесу перших виборів депутатів районних у місті Києві рад 27 березня 2016 року», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, питання повернення столиці районних рад порушується вже давно. У міській раді Києва його обговорювали ще у квітні цього року.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО