Ситуація в зоні АТО ускладнилася

Проросійські бойовики продовжують обстрілювати українські позиції із забороненого Мінськими угодами озброєння.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО, передає «Слово і Діло».

З 18:00 загарбники вчинили 8 прицільних обстрілів позицій сил АТО зі стрілецької зброї та гранатометів у Мар'їнці.

На цій же дільниці відбулося бойове зіткнення з ворожим підрозділом кількістю не менше 30 бойовиків. Підрозділи сил АТО прийняли бій і відтіснили ворога. Зазнавши втрат, бойовики відступили.

Ще одне бойове зіткнення відбулося у населеного пункта Щастя. Там банда загарбників нараховувала не менше 10 чоловік. Забравши поранених і загиблих, нападники відійшли на свій вихідний рубіж.

Продовжилися збройні провокації проти наших солдатів і на інших ділянках лінії розмежування. Зокрема, противник продовжив обстріли в районі населених пунктів Піски, Опитне та південніше Авдіївки. По Красногорівці окупанти вчора били із зенітних установок і 82-мм мінометів.

Також із мінометів калібру 82-мм бойовики обстрілювали опорні пункти сил АТО у Зайцевому і неподалік окупованої Горлівки. Крім того, вони застосували гранатомети, стрілецьку зброю, а також заборонені Мінськими домовленостями 120-мм міномети та озброєння танків.

На маріупольському напрямку противник вів вогонь із 82-мм мінометів у бік наших позицій у Староігнатівки.

Упродовж минулої доби зафіксовано 39 випадків порушення проросійськими гібридними бандформуваннями умов припинення вогню, а також два бойових зіткнення.

З опівночі бойовики вже шість разів порушили режим тиші. Всі вони зафіксовані в районі Пісків, Опитного та Авдіївки, де ворог застосував стрілецьку зброю, великокаліберні кулемети та гранатомети різних систем.

Нагадаємо, раніше головнокомандувач ЗСУ Віктор Муженко видав розпорядження, згідно з яким військовослужбовцям ЗСУ заборонено відкривати вогонь.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО