Аваков попередив про можливий сценарій виходу з влади в опозицію

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков впевнений, що Верховна Рада не знайде голосів за його відставку і повідомив, що готовий буде піти в опозицію, якщо уряд України не досягне позитивних змін.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на Обозреватель.

«Варіант наступний - стиснули зуби, сіли і шукаємо компроміс, відклавши в сторону амбіції і нелюбов один до одного. Приймаємо Податковий кодекс, бюджет, інші ключові законопроекти, отримуємо черговий транш МВФ, ситуація потихеньку стабілізується», - говорить Аваков.

Але, як уточнив Глава МВС, якщо ступінь деструкції буде перевищувати ступінь позитивних змін, для мене пропаде мотивація перебування в системі влади.

«У такому разі, вихід - піти з влади в опозицію. І для мене, і для Яценюка, і для всієї нашої команди - це буде чесно», - заявив він.

Також, Арсен Аваков повідомив, що стурбований можливим розпуском парламенту і у випадку, якщо буде прийнято рішення йти з уряду, то «ми йдемо в опозицію, бо це - політично ясна і чесна конструкція».

«Це призведе до розпуску парламенту і дострокових виборів. А наступними до влади прийде хто? «Регіонали» і маргінали. І деструкція тільки зросте. Отже, у нас немає іншого вибору, окрім як зціпити зуби і домовлятися для досягнення хоч якогось позитивного процесу», - вважає Глава МВС.

Нагадаємо, що у Верховній Раді зареєстровано проект постанови про відставку Арсена Авакова з поста міністра внутрішніх справ. Як, заявив сам Аваков, він піде у відставку тільки в тому випадку, якщо упевниться, що не може здійснювати реформи.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО