Канада допоможе Україні зі створенням Нацакадемії поліції – Деканоїдзе

Глава Національної поліції України Хатія Деканоїдзе заявила, що метою її поїздки до Канади стало поглиблення співпраці між країнами.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

За її словами, головним питанням переговорів стала співпраця Міністерства внутрішніх справ України з Коледжем канадської поліції.

«Я попросила канадських колег, щоб вони сприяли у питанні створення Нацакадемії поліції та залучили до цього якомога більше тренерів», – заявила Деканоїдзе.

Також, як стверджує глава Національної поліції, вона звернулася до Канади з проханням про збільшення кількості канадських інструкторів та продовження терміну їх перебування в Україні щонайменше на півроку.

«У Києві вже працюють канадські інструктори, але я сподіваюся, що з Нового року їх стане значно більше, щоб вони мали змогу займатися з нашими поліцейськими не лише в Києві, а й у інших містах», – зауважила глава Нацполіції.

Крім того, Деканоїдзе заявила, що під час візиту вдалося багато про що домовитися, і тепер залишилося чекати на політичне рішення нового керівництва Канади.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО