Кличко закликає не голосувати за урядовий проект Бюджету-2016

Проект Державного бюджету на 2016 рік позбавляє столицю значної частини доходів та не забезпечує потреб міста.

У зв'язку з цим міський голова Києва Віталій Кличко вважає, що голосувати за запропонований Кабінетом міністрів проект Державного бюджету не можна, оскільки тим самим уряд позбавить столицю засобів до існування, пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу КМДА.

«Парламент збирається ухвалювати Державний бюджет на наступний рік. І для Києва в ньому закладена, я б сказав, безпрецедентна дискримінація! Столицю позбавляють зароблених нею грошей. Мало того, що попри всі наші звернення, залишається норма лише про 40% ПДФО для Києва, так нам не повертають борг з Держбюджету – субвенцію в 1,9 млрд грн», – зазначив Кличко.

Ще одним «подарунком» уряду мер вважає зменшення надходжень до бюджету столиці на 1,7 млрд грн.

«Кабмін пропонує скоротити кількість груп платників єдиного податку з 4 до 3 та вилучити з цієї системи оподаткування юридичних осіб. Крім цього, змінами до Бюджетного кодексу України пропонується здійснювати розподіл єдиного податку між місцевими та Державним бюджетом на території міста Києва у пропорції: місцевий бюджет – 40%, Державний – 60%! Не знаю, чим так завинив Київ, що його позбавляють коштів на забезпечення життєдіяльності міста, але така норма суперечить 142-й статті Конституції, статті 10 Податкового кодексу», – додав Кличко.

Кличко звернувся до представників політичних сил у парламенті не голосувати за чинну редакцію Державного бюджету на 2016 рік. «За такі фінансові «ноу-хау» не можна голосувати!.. Давайте всі разом доб’ємося для Києва справедливості», – резюмував мер.

Нагадаємо, проект бюджету Києва міська рада оприлюднила ще 3 грудня. Відповідно до підрахунків столичних депутатів, бюджет міста у 2016 році становитиме 26,496 млрд грн.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО