ЄІБ допоможе Жебрівському виконати обіцянку про відновлення зруйнованих мостів

Європейський інвестиційний банк виділить Донецькій області гроші на відновлення зруйнованих мостів.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський, передає «Слово і Діло».

«Досягнуто домовленості з Європейським інвестиційним банком про виділення коштів на відновлення трьох зруйнованих мостів. Роботи почнуться вже навесні, зараз потрібно завершити проектно-кошторисну документацію», – сказав глава Донецької ВЦА.

Також, за його словами, в області вже запущено процес формування Агенції регіонального розвитку, де більшістю членів Наглядової ради будуть представники європейських партнерів, ПРООН (Програми розвитку ООН) та громадськості.

«Вони (члени Наглядової ради – Ред.) як «сканери» корупції контролюватимуть цільове використання державних і спонсорських коштів. Обласна влада показала готовність до командної роботи та бажання бути не тільки реципієнтами, але й будівничими на донецькій землі», – наголосив Жебрівський.

Крім того, голова Донецької ВЦА повідомив, що для малого та середнього бізнесу будуть запроваджені пільгові кредити. Відповідний меморандум був підписаний з «Ощадбанком».

Нагадаємо, 6 жовтня Павло Жебрівський пообіцяв, що зруйнований терористами влітку 2014 року міст під Слов'янськом буде відновлений одним із перших у рамках реалізації інфраструктурних проектів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО