У «БПП» повідомили, коли Україна ратифікує Римський статут

Питання ратифікації Римського статуту буде винесене на розгляд Верховної Ради після новорічних свят.

Про це в ефірі телеканалу «Рада» заявив народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Валерій Пацкан, пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу партії.

«Ми неодмінно повинні ратифікувати Римський статут. Хто б не приходив до влади, він повинен розуміти, що за всі свої дії буде відповідати. Впевнений, що ратифікація статуту увійде в історію країни. І це питання буде винесене на розгляд парламенту після новорічних свят», – зазначив Пацкан.

Політик пояснив, що досі депутати не розглянули його ратифікацію через те, що на цей момент є набагато важливіші питання, такі як Бюджет-2016, звіт Уряду та ухвалення Податкового кодексу.

«Це ті питання, які мають дати поштовх розвитку нашої держави, і вони сьогодні в порядку денному стоять у пріоритеті. Але якщо не будуть покарані ті, хто вчинив злочини на Майдані, розстрілював героїв Небесної Сотні, жодна чинна влада не матиме права на існування», – заявив Пацкан.

На його переконання, саме ратифікація Римського статуту дасть змогу згідно з міжнародним судочинством притягнути до кримінальної відповідальності найвищих посадовців, які стояли за злочинами на Майдані та віддавали накази про розстріл активістів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО