Створення антикорупційної прокуратури є важливим кроком у боротьбі з корупцією – МЗС Німеччини

Уповноважений з питань України Міністерства закордонних справ ФРН Йоганнес Регенбрехт заявив, що новостворена антикорупційна прокуратура грає ключову роль у боротьбі з корупціонерами.

Про це пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Генеральної прокуратури України.

«Це дуже важливий крок в удосконаленні системи боротьби з корупцією в Україні. Адже зараз, окрім НАБУ (Національне антикорупційне бюро України – Ред.), повноцінно запрацювала антикорупційна прокуратура. Увага міжнародної спільноти завжди буде прикута до роботи вашої установи, яка має ключову функцію у боротьбі з корупцією», – заявив Регенбрехт.

Антикорупційний прокурор Назад Холодницький наголосив, що гарантії незалежності його роботи є досить значними, адже повноваження генпрокурара щодо його діяльності фактично закінчуються на підписанні наказу про його призначення.

Також сторони обговорили питання реакції антикорупційного прокурора на спробу політичного тиску в контексті розслідування кримінальних проваджень щодо тих чи інших політиків.

«Я готовий протистояти такому спротиву. Наша мета – не боротися з політиками, а долати корупцію. Незалежно від політичної приналежності ми будемо вживати визначених законом заходів», – заявив Холодницький.

Нагадаємо, 30 листопада генеральний прокурор України Віктор Шокін призначив своїм заступником і керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО