«Укроборонпром» просить Полторака брати техніку не на забезпечення, а на озброєння

«Укроборонпром» звернувся до Міністерства оборони та інших профільних відомств із проханням переглянути правила прийняття на озброєння ЗСУ нових зразків зброї та техніки.

Про це повідомляє прес-служба концерну, передає «Слово і Діло».

Заступник міністра оборони, генерал-лейтенант Ігор Павловський нагадав, що одна з найсучасніших бронемашин виробництва «Укроборонпрому» – БТР-3 – була прийнята на озброєння української армії лише тиждень тому.

Перші зразки нової бронемашини були виготовлені Київським бронетанковим заводом ще на початку 2010 року. З того часу БТР-3 був прийнятий на озброєння декількома арміями світу. Водночас через бюрократію та недбалість українських чиновників наші військові досі не мали змоги використовувати новинку вітчизняного оборонпрому в боротьбі з агресором.

Серйозне занепокоєння представників оборонної промисловості України викликає також низький темп прийняття на озброєння нових видів військової техніки в той час, коли підприємства оборонної галузі в 2015 році збільшили виробництво в 36 разів і лише за 9 місяців виготовили майже 700 зразків техніки.

Концерн також просить регламентувати правила й терміни проведення випробувань нової техніки.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО