Аваков прийняв відставку Паскала

Арсен Аваков із рішенням заступника глави Нацполіції не згоден, але підписав заяву про відставку, поважаючи бажання офіцера.

Про це глава МВС написав на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Василь Федорович Паскал подав рапорт про відставку. Я ненавиджу порожні та підлі обвинувачення пустобрехів, які не побудували в своєму житті й собачої будки, але поважаю ще більше ОФІЦЕРА, який не хоче ставити під удар справу КОМАНДИ. Справу, якій віддав частину життя», – написав Аваков.

Міністр додав: «Відповідаючи на запитання: чому я прийняв рапорт після вчорашнього спічу на захист? Тому що він людина, і нікому не дозволено думати, що уколи несправедливості проходять просто. Він учора приїхав зі шпиталю і ми мали довгу, дуже довгу розмову й не одну склянку віскі. Він людина честі й не хоче бути перешкодою та мішенню, не хоче заважати реформі, переживає, що підставляє мене з Хатією. Переживає за хлопців із розшуку. Загалом так вирішили».

Відставка Василя Паскала не оминула й народного депутата від «БПП» Сергія Капліна, який заявив, що Арсен Аваков у зв'язку з цим також повинен піти.

«Паскал подав у відставку після спільних зусиль громадськості та партій. Це означає, що він визнав свою провину за розгін Майдану. Це означає, що Аваков, який вважає його найчеснішим, також повинен піти», – написав Каплін на своїй сторінці в Facebook.

Нагадаємо, 29 листопада стало відомо, що Паскал написав рапорт про звільнення. До цього люстраційний департамент Мін'юсту вимагав не призначати Паскала, оскільки він підпадає під дію закону про люстрацію.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО