Туреччина і Росія обмінялися звинуваченнями у нафтовій змові з ІД

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган у відповідь на звинувачення президента Росії Володимира Путіна в підтримці ІД заявив, що РФ має нафтові домовленості з «Ісламською державою».

Про це повідомляє агентство Reuters, передає «Слово і Діло».

За словами турецького лідера, Сполучені Штати Америки мають докази того, що «Ісламська держава» та російські компанії продають нафту Сирії. Також Ердоган застеріг Путіна «не гратися з вогнем» і повідомив, що Туреччину не влаштовують спроби РФ перенести суперечку через збитий літак в інші сфери відносин.

Крім того, президент Туреччини підтвердив інформацію про зустріч з президентом Росії в Парижі 30 листопада. Також плануються зустрічі Путіна з президентом США Бараком Обамою та прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху.

Раніше прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв доручив російському уряду розробити санкції проти Туреччини протягом двох днів.

Нагадаємо, вчора Реджеп Ердоган спростував звинувачення Володимира Путіна у зв'язках із терористами «Ісламської держави» й заявив, що якщо президент РФ має докази його провини, то мусить їх надати, а не поширювати наклеп.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО