Гройсман: основні проблеми Ради – дисципліна і розбіжності в коаліції

Спікер ВР Володимир Гройсман зазначив, що за перший рік роботи український парламент VIII скликання поки не провалив жодного важливого рішення, але більшій ефективності його роботи заважає неспрацьованість коаліції й погана дисципліна народних обранців.

В цілому, на думку Гройсмана, нинішній парламент – найбільш ефективний за всю історію України, пише «Слово і Діло».

«Недовіра до українського парламенту значною мірою пов'язана з тим, що ми досі не стали парламентом відповідальних депутатів... Бути народним депутатом – це робота, це обов'язки, а не лише привілеї. Дисципліна участі депутатів у пленарних засіданнях, на засіданнях комітетів залишається величезною проблемою», – заявив спікер і наголосив: «Працювати в коаліції нам ще треба вчитися».

Незважаючи на повсюдну критику, Верховній Раді цього скликання вдалося ухвалити більше 800 законодавчих рішень, підрахував Гройсман. «Цей парламент, який, можливо, критикують найбільше в суспільстві... насправді працює майже втричі інтенсивніше, ніж попередні. Ми з вами за рік ухвалили понад 800 рішень... Ми досі не провалили жодного важливого рішення», – заявив він на сьогоднішньому засіданні Ради.

Нагадаємо, раніше лідер «Блоку Петра Порошенка» Юрій Луценко скаржився на незадовільну дисципліну депутатів, і навіть погрожував піти з поста керівника фракції, якщо ситуація не зміниться.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО