Аеропорт «Бориспіль» очолив екс-директор урядової авіакомпанії «Україна»

Номінаційний комітет Кабінету міністрів визначився з новим головою столичного аеропорту «Бориспіль»: ним став Юрій Солончук, колишній керівник авіакомпанії «Україна», що належить Державному управлінню справами.

Про це з посиланням на прес-службу Міністерства економіки України інформує «Слово і Діло».

«Після співбесід із кандидатами та розгляду їхніх пропозицій щодо розвитку аеропорту члени комітету віддали перевагу Юрію Солончуку. На посаду директора аеропорту «Бориспіль» претендувало четверо кандидатів, які пройшли перший етап конкурсу в Міністерстві інфраструктури України, а саме: Валентин Візант, Піотр Іканович, Сергій Гомболевський та Юрій Солончук», – йдеться в повідомленні відомства.

Там також повідомили, що наразі номінаційний комітет Кабміну обрав керівників ще низки стратегічних державних підприємств: ПАТ «Укргазбанк», ПАТ «Укргазвидобування», ПАТ «Укрнафта», «Державної продовольчо-зернової компанії», ДП «Іллічівський морський порт» та ПАТ «Укртранснафта».

Ще щодо кількох підприємств, зокрема щодо міжнародного аеропорту «Львів» та заводу «Антонов», рішення стосовно керівників поки не ухвалені.

Нагадаємо, раніше «Слово і Діло» писало про те, що серед 4 претендентів, які вийшли до фіналу конкурсу з обрання голови аеропорту «Бориспіль», троє вже були в топ-менеджменті підприємства у різні часи, ще один – на цю мить є одним із провідних менеджерів «МАУ». Сам Юрій Солончук у 2006-2008 рр. був першим заступником директора «Борисполя».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО