В Одесі звільнили «поліцейських-сепаратистів»

Співробітники поліції розміщували антиукраїнські висловлювання в соціальних мережах, зокрема в «Однокласниках» та «ВКонтакте».

Про це повідомила прес-секретар патрульної поліції Одеси Алла Марченко, передає «Слово і Діло» з посиланням на «УНІАН».

«В період Революції Гідності вони засуджували Майдан, виправдовували силові дії щодо проукраїнських активістів, а також висловлювали підтримку проросійським силам на сході України», – сказала вона.

За словами прес-секретаря, зараз щодо цих співробітників проводиться службова перевірка, після якої будуть зроблені відповідні висновки та прийнято рішення. Також зараз перевіряється весь особовий склад на предмет висловлювань у соціальних мережах.

Алла Марченко також заявила, що керівництву патрульної поліції Одеси відомо про антиукраїнські висловлювання їх співробітника, відомого бодібілдера Ігоря Ткаченка.

«Щодо нього є питання. Сьогодні вранці спілкувалася з начальником, щодо нього також проводиться перевірка», – сказала Марченко. Вона додала, що службову перевірку проводять відділ моніторингу, відділ кадрів, а також командири підрозділів.

Начальник прес-служби підкреслила, що, за розпорядженням голови Національної поліції України Хатії Деканоїдзе, поліцейським заборонено вести свої сторінки в «Однокласниках» та «ВКонтакте».

«Це питання безпеки співробітника та його сім'ї. Це визнана у всьому світі практика», – сказала Марченко.

Нагадаємо, раніше розгорівся скандал навколо одного з київських поліцейських, Олексія Савкіна, який під час Революції Гідності закликав розігнати протестувальників. Записи із закликами про розгін Євромайдану та підтримку екс-президента України Віктора Януковича київський поліцейський публікував у соцмережах.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО