ДФС проігнорувала доручення Яценюка про люстрацію співробітників служби

Із 76 осіб, які мали бути звільнені, отримані документи лише на 32 співробітників відомства.

Про це в інтерв'ю «АСН» розповіла директор департаменту з питань люстрації Міністерства юстиції Тетяна Козаченко, передає «Слово і Діло».

«При Кабінеті міністрів була спеціально створена робоча група, в яку – разом із Мінфіном, Секретаріатом Кабміну, представниками громадської ради – входив і Мін'юст. Це дало можливість зробити комісію максимально незалежною, об'єктивною та неупередженою», – заявила вона.

За словами Тетяни Козаченко, звільнення відбулося тлише на 50%. Можна сказати, що ДФС проігнорувала доручення прем'єр-міністра.

«Перевірка цікава не сама по собі, а тим, як ДФС виконала доручення прем'єра. Так от, із 76 осіб, які мали бути звільнені, ми отримали документи лише на 32», – сказала директор департаменту.

«Звільнили перших осіб, глав структурних підрозділів, їхніх заступників. Також глав областей та їхніх заступників як у самій ДФС, так і на митниці», – уточнила Тетяна Казаченко.

Нагадаємо, минулого року прем'єр-міністр пообіцяв, що з квітня 2015 року стартує люстраційна перевірка в територіальних органах державної влади.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО