Шокін захопився гучними справами, забувши про розслідування теракту під Радою

У своїх обіцянках українські політики люблять оперувати такими фразами, як «найближчим часом» або «в найкоротші терміни». Таким чином вони знімають з себе відповідальність за невиконання взятого на себе зобов'язання, оскільки в даних висловах не існує певних часових рамок.

Одним з таких державних діячів виявився чинний генпрокурор Віктор Шокін, який 17 вересня пообіцяв завершити слідство щодо зіткнень під Верховною Радою 31 серпня «в найкоротші терміни», пише «Слово і Діло».

Судячи з усього, «найкоротші терміни» для Шокіна мають мінімум 61 день, оскільки завтра, 17 листопада, виповнюється два місяці з моменту його обіцянки.

«Слово і Діло» поцікавилося у Міністерства внутрішніх справ, на якому етапі перебуває дане розслідування. У МВС нам повідомили, що у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом заворушень 31 серпня під стінами Верховної Ради, встановлено 30 осіб. Про підозру повідомлено всім, уточнили в Міністерстві.

Однак через 2,5 місяці після кривавих подій під будівлею парламенту досудове розслідування за вказаним провадженням досі не завершено. Таким чином, вищезазначена обіцянка Віктора Шокіна отримала в нашій системі статус «не виконано».

Нагадаємо, в результаті вибуху бойової гранати під час мітингу під Верховною Радою 31 серпня постраждали більше 140 осіб. Також, в результаті отриманих травм загинули кілька бійців Національної гвардії. Буквально наступного ж дня генеральний прокурор взяв розслідування трагедії на особистий контроль, назвавши події під Радою терактом.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО