Президент: друга граната 31 серпня призначалася для вікна Верховної Ради

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко розповів про подробиці розслідування конфлікту біля Верховної Ради України 31 серпня.

Одна з гранат «протестувальників» біля стін Верховної Ради 31 серпня призначалася для депутатів і журналістів, що перебували всередині приміщення українського парламенту.

Про це, посилаючись на результати слідства, розповів Президент України Петро Порошенко, інформує «Слово і Діло».

«Зараз можу сказати план: покрити димом виконавців, щоб захистити їх від відеоспостереження для того, щоб не встановити особи тих злочинців, які планували вбити людей і зробити цю провокацію. І саме тому представники Національної гвардії викидали димові шашки – для того, щоб не дати покрити злочинців. Не гранати, а димові шашки відкидали для того, щоб запезпечити потім розслідування злочинів. Перша граната, яка летіла, мала вразити нацгвардійців, викликавши вогонь у відповідь, друга граната призначалася для вікна Верховної Ради. Це спеціальна граната... це не РГД-5, яка вибухає через 5-6 секунд після того, як вона падає, це РГО, яка вибухає одразу ж після контакту з будь-якою поверхнею, в тому числі зі склом Верховної Ради, яке було обліплене депутатами і журналістами. 700 фрагментів, які мали вилетіти звідти... уявіть собі кількість жертв Верховної Ради», – констатував Президент.

Децентралізація по-українськи: зіткнення, гранати, кров і смертьВерховна Рада України в першому читанні ухвалила законопроект про внесення змін до Конституції України в частині децентралізації. За прийняття законопроекту про конституційну реформу проголосували 265 із 368 пррисутніх депутатів Верховної Ради, проти – 87.

Порошенко засудив дії українських політиків, направлені на роз'єднання країни, заявивши, що нині, на відміну від подій осені 2013 року, на боці правоохоронців і Збройних сил виступає народ.

Нагадаємо, в результаті провокацій біля стін Верховної Ради 31 серпня, під час голосування змін до Конституції, загинули 4 бійця Національної гвардії України. Загалом того дня на площі Конституції ушкоджень зазнали більше 140 людей. У Генеральній прокуратурі подію одразу назвали терористичним актом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: