Внаслідок обстрілу загинув один український військовий

Протягом доби проросійські бойовики 22 рази обстрілювали позиції українських військових.

Про це на прес-конференції у Нових Петрівцях повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов, передає «Слово і Діло» з посиланням на depo.ua.

Внаслідок цих обстрілів загинув один військовослужбовець, ще троє були поранені, уточнив Турчинов.

За його словами, ситуація у зоні АТО досить напружена й спостерігається негативна тенденція до посилення протистояння. Турчинов зазначив, що таким чином російська сторона намагається зірвати Мінський мирний процес.

Він також заявив, що у разі посилення обстрілів українські війська будуть змушені повернути на передову відведене важке озброєння.

«Ми не можемо виключати, що провокації ворога призведуть до повномасштабного відновлення бойових дій. І саме на це орієнтує своє військо керівництво Збройних сил Росії. Керівництво ЗСУ готове у разі небезпеки забезпечити вогневе прикриття наших позицій. І коли ці порушення набудуть систематичного характеру, ми зможемо ефективно повернути важку техніку на позиції», – сказав секретар РНБО.

«Динаміка негативна, дуже небезпечна. І наші міжнародні партнери поінформовані, що в разі подальших провокацій ми повернемо зброю на передову», – резюмував Турчинов.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО