Гонтарева допускає націоналізацію «ПриватБанку» – нардеп

Голова Національного банку України Валерія Гонтарева не виключила націоналізації «ПриватБанку».

Про це журналістам заявив голова комітету Верховної Ради з питань фінансової політики та банківської діяльності Сергій Рибалка після закритого засідання комітету, передає «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

«Що стосується «ПриватБанку», ми почули, що яким чином би не розвивалася ситуація, він або буде контролюватися приватним власником, або буде націоналізований. Є план оздоровлення «ПриватБанку». Все буде залежати від готовності власників вкладати гроші», – заявив депутат.

За його словами, на даний момент є план і вони цього плану дотримуються.

«Критична точка – березень 2016 року», – додав він.

На думку головного аналітика рейтингового агентства «Експерт-Рейтинг» Віталія Шапрана, це вже не перша спроба похитнути банк.

«Ані Фонд гарантування вкладів, ані Нацбанк не зацікавлені в дестабілізації «ПриватБанку». Подібного роду заяви вказують на те, що був внутрішній конкурент, який хотів би отримати частину цього бізнесу», – вважає експерт.

«Банк уже неодноразово зазнавав таких атак. Мабуть, за допомогою Нацбанку та власних запасів ліквідності банк витримав атаку, й це вже не вперше. Розсилкою смс-ок та розмовами «ПриватБанк» складно буде здолати», – припустив Віталій Шапран.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО