Лещенко та Найєм підтримали відставку Шокіна

Народні депутати від фракції «Блоку Петра Порошенка» Сергій Лещенко і Мустафа Найєм підписалися під проектом постанови Верховної Ради про відставку Віктора Шокіна з посади генерального прокурора України.

Про це вони повідомили на своїх сторінках в Facebook, передає «Слово і Діло».

За словами Найєма, таке рішення він прийняв після того, як зважив всі «за» і «проти». «Сподіваюся, з наступним (генпрокурором) нам пощастить більше», – написав колишній журналіст.

Колега Мустафи, нардеп Сергій Лещенко пояснив своє рішення підписатися під постановою про відставку чинного генпрокурора відмовою останнього розслідувати в Україні кримінальне провадження проти депутата від «Народного фронту» Миколи Мартиненка. «Для мене це остання крапля кредиту довіри, який закінчився», – зазначив Лещенко.

Він також нагадав, що вважає кримінальне переслідування і затримання голови партії «УКРОП» Геннадія Корбана повністю заслуженим. «Водночас хочу, щоб так само затримали хоча б Мартиненка і Бойка, по яких вже є готові кримінальні справи. Але робити це, думаю, буде вже інший генеральний прокурор України», – прогнозує нардеп.

На цей момент під постановою про звільнення Віктора Шокіна з посади генпрокурора підписалося вже 120 народних обранців. Таким чином, для винесення даного питання на розгляд у сесійній залі парламенту потрібні підписи ще 30 нардепів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО