Яценюк вирішив запровадити посаду міністра з питань учасників АТО

Статус учасника антитерористичної операції на даний момент отримали вже 131 тисяча осіб.

Про це на засіданні уряду в середу повідомив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, передає «Слово і Діло» з посиланням на LB.ua.

«У прем'єра України є конституційні повноваження щодо внесення до парламенту двох міністрів без створення міністерств, і такі міністри мають право виконувати адміністративні та політичні функції», - сказав Яценюк.

Прем'єр-міністр звернувся до парламентської коаліції, міністра оборони, міністра внутрішніх справ, неурядових організацій і членів уряду з проханням визначитися з кандидатами на посаду міністра учасників АТО.

«Я публічно звертаюся до вас із проханням: дайте мені пропозиції за призначенням міністра у справах учасників АТО, який би здійснював координацію роботи з медичної, психологічної та соціальної реабілітації для вже 131 тисячі учасників антитерористичної операції, які отримали відповідний статус», - заявив Яценюк.

Він пообіцяв внести пропозицію про призначення такого міністра на першому пленарному засіданні Верховної Ради в листопаді.

Раніше Арсеній Яценюк доручив провести конкурс на цю посаду Арсену Авакову і керівництву Збройних сил України.

«Давайте визначатися з приводу того, яка людина безпосередньо в Кабміні відповідатиме за координацію діяльності всіх підрозділів щодо забезпечення мобілізації та демобілізації, а також реабілітації», - зазначив прем'єр, підкресливши, що ним має стати людина, яка сама пройшла війну.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО