У Дніпропетровську в ході виборчої кампанії варто очікувати протестів та заворушень – координатор ГМ «ОПОРА»

Олександр Вілкул

В Дніпропетровську журналісту не дали спостерігати за реєстрацією одіозного Олександра Вілкула.

Про це в рамках спецпроекту «ОБРАНІ» розповів координатор виборчих програм громадянської мережі «ОПОРА» в Дніпропетровській області Сергій Федько, повідомляє «Слово і Діло».

«Передвиборча кампанія у місті дуже брудна. Відбуваються величезні порушення з боку місцевої виборчої комісії. Нерівне ставлення до суб'єктів виборчого процесу, перешкоджання в реєстрації окремим кандидатам, партіям та громадським спостерігачам. Зокрема, ГМ «ОПОРА» також відчула це на собі й довелося пройти 2 судові інстанції, щоб домогтися розгляду документів, навіть ще не реєстрації. Комісія нічого не робить для реєстрації громадських спостерігачів. При цьому, обласна виборча комісія не хоче видавати посвідчення спостерігачів, придумуючи різні причини», – розповідає Федько.

Крім того, за його словами, громадським спостерігачам не дозволяють спостерігати за виборчим процесом. Журналіста лише за те, що він здійснював відеозйомку, озброєні автоматники викинули з виборчої дільниці.

«Справу зараз порушено, але за таким фактом, за яким ніхто не заявляв. Було заявлено чітко: група осіб, голова комісії, двоє озброєних «тітушок» з автоматами напали на спостерігача, забрали диктофон, відеокамеру, відеофайли, посвідчення журналіста й не дали спостерігати за реєстрацією одіозного Олександра Вілкула. А зараз розслідуються зовсім не ті факти, про які заявлено», – каже він.

Підсумовуючи, Сергій Федько зазначив, що кампанія дуже брудна й уже варто очікувати заворушень і різних протестів.

«За присутністю в медіа можна виділити Вілкула, Філатова, Краснова. У зв'язку з перешкоджанням у реєстрації представника «Відродження» Анатолія Крупського про нього також почали говорити й ця ситуація його пропіарила. Врешті-решт його зареєстрували. Саме між цими кандитами буде основна боротьба», – резюмував він.

Нагадаємо, що стежити за ходом подій і дізнаватися про попередні результати місцевої виборчої кампанії тепер можна за допомогою онлайн-спецпроекту «ОБРАНІ».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО