Де насправді готують найманців Донбасу?

Глава СБУ Василь Грицак повідомив, що Службі безпеки України відомо про 197 баз підготовки бойовиків як на території України, так і за її межами.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на Лівий берег.

«Нам відомо про 197 баз по підготовці бойовиків, які є як на території України – в «ДНР» - це 58 баз, в «ЛНР» - 53 бази, 29 баз підготовки є в Криму, одна база - в Придністров'ї і одна - в Абхазії. Інші - на території Ростовської області», - заявив Грицак.

Також, він зазначив, що деякі з цих баз діють на постійній основі і спеціалізуються на підготовці снайперів, механіків, водіїв, коректувальників вогню.

«Нам відомий кадровий склад, який очолює ці підрозділи», - додав голова СБУ. Глава відомства повідомив, що підготовкою займаються російські офіцери, які по приїзді в Україну змінюють дані про себе, в тому числі, прізвище. Ім'я та по батькові, як правило, залишають.

Також, стало відомо, що в Україні перебувають 6-9 тисяч російських військовослужбовців на постійній основі. Ще близько 50 000 - розосереджені вздовж кордону.

Нагадаємо, днями раніше бойовики терористичного угруповання «ЛНР» порушили режим припинення вогню в районі населеного пункту Троїцьке. Учасники Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі прийняли рішення звернутися до спостерігачів ОБСЄ із закликом провести розслідування обстрілу блокпоста ВСУ.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО