Після відходу Ляшко з коаліції робота в парламенті зупинилася - експерт

Політолог Вадим Карасьов заявив, що на поточному пленарному тижні Верховна Рада показала низьку ефективність роботи.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на KyivPress.

За його словами, протягом пленарного тижня половина законопроектів не набрала потрібних 226 голосів і як підсумок, сьогодні в п'ятницю 9 жовтня взагалі не прийняла жодного рішення. «Щоб не продовжувати цей парад ганьби, в середині тижня депутати скасували пленарні засідання на наступні три тижні», - вважає політолог.

Як стверджує Карасьов, для цього існує кілька причин: депутати займаються роботою для сприяння виборчим штабам на місцевих виборах і недостатня підготовленість ряду внесених проектів.

«Глибока проблема: після виходу з коаліції Радикальної партії більшість так і не налагодило ефективної роботи. Смішно сказати - ніхто з голів фракцій не хоче стати координатором коаліції. Показово, що ніхто з голів фракцій не хоче стати могильником коаліції і отримати мінус в карму за її розвал», - стверджує він.

Крім того, Вадим Карасьов упевнений, що після місцевих виборів ситуація у Верховній Раді навряд чи зміниться на краще. Причиною цьому розгляд серйозних законопроектів, таких як Держбюджет 2016 року, проведення спеціальних виборів на Донбасі і продовження реформи Конституції України. За його словами, якщо політики не зможу між собою домовитися, то дострокові вибори до Верховної Ради стануть цілком собі реальними.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО