Перший етап відведення танків на Луганщині завершено – ЗСУ

Завдяки дотриманню усіма сторонами конфлікту на Донбасі режиму припинення вогню сили АТО завершили перший етап відведення танків від лінії розмежування.

Про це повідомили у прес-службі штабу АТО, пише «Слово і Діло».

«Перемир'я на фронті дозволило завершити відведення танків у Луганській області в рамках першого етапу», – йдеться в повідомленні.

Наразі справа за спостерігачами ОБСЄ: учасники моніторингової місії мають засвідчити наявність відведеної техніки за заводськими номерами у зонах зберігання, що знаходяться не менш ніж за 15 км від лінії зіткнення.

Разом з тим, затишшя в зоні АТО дозволяє щодня збільшувати об'єми допомоги жителям постраждалих районів. «За сприяння груп цивільно-військового співробітництва Збройних сил України спільно з комунальниками області вже відремонтовано понад 250 метрів магістрального газопроводу на ділянці Мар'їнка-Красногорівка», – кажуть у штабі антитерористичної операції.

Крім того, у Мар'їнці (Донецька область) вже почалося відновлення високовольтних ліній електропередач, а до селища Бердянського малозабезпеченим сім'ям волонтери та військові доставили теплий одяг, продукти й канцелярське приладдя.

Нагадаємо, 6 жовтня представники самопроголошених «ДНР» та «ЛНР» скасували проведення місцевих виборів на окупованих територіях, відтермінувавши їх до наступного року.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО