Путін продовжує шантажувати Україну – Безсмертний

На переговорах «нормандської четвірки» в Парижі президент Росії Володимир Путін продовжував шантажувати Україну.

Про це в інтерв'ю «Главкому» повідомив представник України в тристоронній контактній групі з урегулювання збройного конфлікту на сході України Роман Безсмертний, передає «Слово і Діло».

За його словами, Путін продовжує робити вигляд, що він не має впливу на бойовиків так званих «народних республік».

«Путін казав, що якщо він зможе, то він переконає Донбас це робити (виконувати домовленості – Ред.), а якщо в нього не вистачить аргументів, то повернемось на стартові позиції. У мене склалося враження, що це такий відтермінований шантаж», – сказав Безсмертний.

Також він повідомив, що вносити якісь зміни в закон про особливий статус ніхто не буде. Як стверджує Безсмертний, вже створена достатня база, щоб рухатися далі. «Проводимо вибори – і закон про особливий порядок автоматично вступає в дію», – доповнив він.

Крім того, Безсмертний сказав, що питання Криму завжди залишають за дужками, його демонстративно ігнорують або наводять у якості прикладу, щоб щось аргументувати або дезавуювати. Також, за його словами, Путін займає позицію торговця, кажучи, що «це можна продати» і тут у нього вистачить аргументів, щоб переконати бойовиків, а в інших питаннях – що «не може це продати», тому що не вистачає впливу.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО