Поки Україна відводить озброєння, бойовики це роблять лише на словах – спікер АП

Українська сторона почала відведення озброєнь калібром менше 100 мм, у той час, як відповідні кроки представників бойовиків на Донбасі поки документально не зафіксовані.

Про це повідомив речник Адміністрації Президента Андрій Лисенко, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«За рішенням Президента України з 3 жовтня, тобто сьогодні, розпочався практичний етап відводу від лінії розмежування озброєнь і техніки, у тому числі танків, на відстань 15 км», – заявив Лисенко.

Разом з тим, представник Адміністрації Президента уточнив, що заяви протилежного боку про такі ж кроки поки що поспішні.

«Україна є відповідальною й досить швидко виконує все, що взяла на себе у вигляді зобов'язань на міжнародному рівні. Ми очікуємо такої ж роботи від бойовиків, які вже поспішили розповісти, що вже почався рух якоїсь танкової колони. Адже ніхто не знає, куди вона пішла, в якій кількості, які номери, і у міжнародних спостерігачів практично нульова інформація про рух і майданчиках, де це буде знаходитися», – прокоментував інформацію спікер АП.

Андрій Лисенко зазначив, що на даний момент перемир'я на Донбасі дотримується зразково, поранених і загиблих за минулу добу в зоні АТО немає.

Нагадаємо, вчора в Парижі відбулися переговори «нормандської четвірки» в результаті яких лідери Франції, Німеччини, України та Росії домовилися про черговий етап врегулювання конфлікту на сході України.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО