Кличко звільнив головного архітектора Києва через хаотичну рекламу

Міський голова Києва Віталій Кличко звільнив головного архітектора столиці Сергія Целовальника та двох його заступників.

Про це написала в Twitter прес-секретар мера Києва Оксана Зінов'єва, передає «Слово і Діло».

«Кличко щойно звільнив головного архітектора Києва Целовальника та двох його заступників», – написала вона.

За словами Оксани Зінов'євої в коментарі «Українським новинам», Целовальник звільнений через невідповідність займаній посаді.

Пізніше на офіційній сторінці КМДА у Facebook написали, що Віталій Кличко звільнив Целовальника через те, що після звільнення глави «Київреклами» лад у місті так і не наведений. За словами мера, такої кількості хаотичної реклами він не бачив у жодному місті світу.

«Навести лад у рекламі – питання департаменту архітектури, розміщення та прибирання МАФів – знову архітектура, видача детальних планів території – архітектура. І з усіх джерел я чую, що завжди необхідно з кимось домовлятися, а змінити рішення на позитивне можна за винагороду. З цієї причини був звільнений заступник директора департаменту містобудування та архітектури Андрій Вавриш, коли права на розміщення реклами передавались одному комерційному підприємству. Тому, за результатами незадовільної роботи за даний період, я ухвалив рішення звільнити головного архітектора та двох його заступників. Проведемо конкурс і візьмемо тих людей, які здатні навести лад у цій сфері й будуть працювати чесно та відповідально. А з очільниками управлінь будемо розбиратися окремо», – заявив Кличко під час наради з представниками департаменту містобудування та архітектури.

Розпорядженням київського міського голови виконувачем обов'язків директора департаменту містобудування та архітектури призначено Андрія Куделіна.

Нагадаємо, раніше головний архітектор Києва Сергій Целовальник заявляв, що у нього не вистачає повноважень, щоб боротися з незаконними забудовами. За його словами, в березні 2011 року був прийнятий закон про регулювання містобудівної діяльності, і відтоді у головних архітекторів немає контролюючих функцій.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО