Балога: найбрудніші вибори будуть на Закарпатті

Позафракційний народний депутат Віктор Балога прогнозує найбрудніші вибори на Закарпатті.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, передає «Слово і Діло».

За словами нардепа, методи, якими команда Президента веде виборчу кампанію в області, нагадують йому 2004 рік. Балога стверджує, що повістки вручаються всім, хто був у списку агітаторів на президентських виборах, а також про притягнення криміналітету до виборчої кампанії.

«Зараз у гру вступили правоохоронні органи. Схема виглядає наступним чином: люди Президента скаржаться в міліцію на те, що нібито такі-то особи в такому-то населеному пункті займаються підкупом виборців. За дивним збігом обставин, всі ці люди, на яких скаржаться, не бритоголові хлопці одного з нардепів-соратників нинішньої владної команди, а вчителі, лікарі, депутати районних рад, підприємці, члени нашої команди, які працюють в штабах «Єдиного Центру», – написав нардеп.

Як стверджує Віктор Балога, після цих скарг людям з його команди приходять виклики до слідчих, їх тягають на допити та намагаються тиснути на них. Мета даних дій не стільки посадити команду Балоги, скільки зняти людей з роботи, зірвати зустріч з виборцями і так далі.

«Тобто чітко йде робота на деморалізацію нашої команди і на зрив роботи штабів. Тому що в чесній конкуренції вони нас перемогти не зможуть», – додав нардеп.

У зв'язку з цим Віктор Балога як народний депутат звернувся до генерального прокурора України Віктора Шокіна з вимогою дати оцінку діям співробітників правоохоронних органів і тим керівникам, які дають їм завдання тиснути на політичних опонентів Президента. На його думку, дані дії підпадають під ст. 364 ч. 3 Кримінального кодексу України «Зловживання владою або службовим становищем».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО