Експерт: скандали навколо «Радикальної партії» тільки додадуть їй популярності

У сучасному українському суспільстві застарілі методи вирішення політичних проблем не є ефективними. Водночас політична історія останніх років доводить: український виборець любить ображених владою політиків.

Таку думку висловив політолог Вадим Карасьов, передає «Слово і Діло» з посиланням на UAinfo.

«Ще свіжі спогади про політичних в'язнів Тимошенко і Луценка, яким співчувала вся країна», – нагадав Карасьов.

При цьому він зазначив, що довіра до ще не повністю реформованих правоохоронних органів знаходиться в діапазоні, близькому до нульового. «Сам же конфлікт потрапляє до стереотипу «погана влада проти хорошого опозиціонера». В результаті рейтинг «радикалів» у короткостроковій перспективі тільки зростатиме на тлі судових засідань, голодовок, пікетів і заяв», – прогнозує політолог.

Карасьов також звернув увагу на те, що після арешту Мосійчука та загроз арештів інших депутатів фракції «Радикальної партії», а також опозиційних заяв Ляшка з відвертою критикою влади, лідер «РПЛ» став хедлайнером політичних новин.

«Найближчі місяці будуть нелегкими для влади, є пробуксовки щодо Мінських угод, щодо конституційноЇ реформи, почнеться опалювальний сезон з новими квитанціями, постійно вибухають корупційні скандали. У такій ситуації опозиційна ніша, природно, дає електоральні переваги», – констатує експерт.

Карасьов вважає, що у зв'язку з цим опонентам «головного радикала країни» залишається змінити пріоритети в тактиці та зробити ставку на розкол фракції, на переманювання місцевих організацій, на інформаційні удари по слабких точках. «Також успішною для команди Президента може стати зміна інформаційного порядку. Якщо в студіях будуть говорити про вдалі реформи та про історії успіху, а не про переслідування «опозиції», то це і буде асиметричною, а головне – правильною відповіддю влади», – резюмував політолог.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО