Навіть якщо «РПЛ» розвалиться, Ляшко сформує нову фракцію – експерт

Читать на русском
Віктор Небоженкополітолог

Навіть незважаючи на можливий розвал «радикалів», Ляшко нікуди не подінеться з політики.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів Директор служби «Український барометр», політолог Віктор Небоженко, аналізуючи ситуацію з виходом депутатів із фракції Ляшка та подальше існування цього проекту.

«Сам радикалізм характерний і для Президента. Всі використовують радикальну риторику, тому радикальний напрямок триватиме», – переконаний політолог.

Хоча, як розповів експерт, не виключено, що прийнято рішення розвалити фракцію, а депутатів, що залишаться, заберуть інші фракції.

«Голосування було солідарним, а це дуже рідкісний випадок для нас», – аргументував він.

Але при цьому він підкреслив, що легко не буде, тому що риторика Ляшка добре лягає на сьогоднішню суспільну свідомість.

Щодо арешту Мосійчука політолог зазначив, що він важливий сам по собі. Не тому, що людина намагалася вкрасти, – інші крадуть цілими заводами і разом з тим голосують проти цього депутата, й нічого страшного не відбувається, прокуратура їх не помічає.

«Політичний сенс арешту Мосійчука полягає в тому, що Президент має інструменти примусової консолідації парламенту», – пояснив він.

«Щодо Ляшка, то він нікуди не подінеться. Він «тефлоновий». Це типаж, який вийшов на оперативний простір, і з ним уже нічого не зробиш. Він спокійно сформує нову фракцію, як тільки з'являться гроші та підтримка якоїсь олігархічної групи, яка буде битися з Порошенком. Це може бути хто завгодно – Коломойський, Ахметов, той же Фірташ або Тігіпко. Ляшко – сильна зброя і завжди знайде собі господаря», – аналізує Небоженко.

Олег ЛяшкоГолова "Радикальної партії Олега Ляшка"
Ляшко пообіцяв, що фракція "Радикальної партії" не буде виходити з коаліціїСказано 25 липня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

Як відомо, 1 вересня лідер «Радикальної партії» Олег Ляшко оголосив про те, що його фракція виходить з коаліції.

Через деякий час Верховна Рада позбавила «радикала» Мосійчука депутатської недоторканності, а у «РПЛ» повідомили, що в судовому порядку оскаржать це рішення. Також відомо, що після виходу Артема Вітка з фракції «Радикальної партії» ще 2 депутати хочуть залишити фракцію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: