Лідери бойовиків, які закликають до подальшої війни, скоро будуть знищені – експерт

Найближчим часом лідери бойовиків «ДНР» і «ЛНР», які орієнтуються на ескалацію військового протистояння і на інтеграцію Донбасу до Росії, будуть фізично знищені або завербовані.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив політичний аналітик Павло Нусс, пише «Слово і Діло».

На його думку, Москва також змінить радикальну пропагандистську риторику на більш нейтральну, а ближче до Генеральної Асамблеї ООН, на якій планується виступ президента РФ Володимира Путіна, Росія взагалі відкрито закличе сепаратистів погодитися на умови України.

«Чи говорить це про те, що Путін вирішив підписати мирову? Ні. Він обрав інший шлях встановлення жорсткого контролю Кремля над Україною – шляхом громадянського конфлікту і потужної дестабілізації політичної ситуації в країні», – стверджує Нусс.

Яскравий приклад тому – терористичний акт біля будівлі Верховної Ради 31 серпня, який був спрямований виключно на дестабілізацію ситуації і розгортання громадянської війни в Україні, каже експерт. Росія розраховувала на численні жертви, в тому числі серед журналістів і депутатів. Це стало б як мінімум кінцем існування потужної міжнародної проукраїнської коаліції, пояснює аналітик.

Підсумовуючи, Нусс зазначив, що Росія використовує внутрішнє протистояння політичних і бізнес-еліт в Україні для проведення дострокових виборів парламенту та імпічменту Президента. Про це, за його словами, вже заговорили і в оточенні олігарха Ігоря Коломойського, позицію якого ретранслюють підконтрольні йому партії «Укроп», «Свобода» і, не виключено, «РПЛ».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО