Влада у Миколаєві повністю спотворила програму поводження з тваринами – захисник тварин

Юрій Гранатуров

Поки Миколаєвом не зацікавиться великий суднобудівний або машинобудівний бізнес, місто буде дрібним провінційним збіговиськом «торговців», які, тремтячи за свій квадратний метр торгової площі, завжди віддадуть перевагу у міськраді схожим на себе особам.

Таку думку в рамках спецпроекту «ОБРАНІ» висловила глава миколаївського міського товариства захисту прав тварин Муза Махова, інформує «Слово і Діло».

За її словами, це і є «консолідація по-миколаївськи», яку жителі звикли спостерігати всі 24 роки незалежності України. Що ж стосується питання захисту тварин, чим, власне, активістка і займається у місті вже не один рік, то тут міська влада демонструє повну бездіяльність.

«На початку 2015 року підрядник, якого винайняв департамент ЖКГ, нарешті здав в експлуатацію відділення стерилізації та перетримки собак і котів за адресою вул. Комінтерну, 36. Відкрили це відділення у складі міського комунального підприємства ММР «Центр захисту тварин». Але питання в іншому. Його новий директор не розуміється ні в технічній, ні в моральній стороні проблем. А оскільки «Центр захисту тварин» тепер цілком у руках департаменту ЖКГ та міського голови, то і результати відповідні: робота з вуличними тваринами ведеться за принципом «чим більше буде на вулицях собак і котів, тим більше ми отримаємо з бюджету грошей для роботи з ними», – пояснює свою позицію громадський діяч.

Більше того, за словами Махової, спочатку підлеглий миколаївського мера Юрія Гранатурова Поліщук ліквідував відділ, який відповідав за облік власників домашніх собак і котів, а також згорнув всю роботу у цьому напрямку. Після чого, як зазначає активістка, став повністю перекручувати програму поводження з собаками і кішками на території міста Миколаєва на 2013-2017 роки. Про це добре знають і міська влада, і жителі міста, але на жаль демонструють у відповідь хаотичний і безсистемний підхід, який не призводить до вирішення проблеми, резюмує активістка.

4 лютого міський голова Миколаєва Юрій Гранатуров заявив про плани завершити будівництво притулку для тварин, уточнивши, що коштів у міському бюджеті для цього достатньо.

Нагадаємо, що стежити за ходом подій і дізнаватися про попередні результати місцевої виборчої кампанії тепер можна за допомогою онлайн-спецпроекту «ОБРАНІ».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО