Україна витрачає на армію в 40 разів менше, ніж Росія – Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявляє про плани зростання фінансового забезпечення оборонного комплексу, оскільки рівень фінансування української армії у 40 разів менший, ніж російської.

Про це Порошенко заявив на розширеному засіданні Кабінету міністрів України, передає «Слово і Діло».

«Ми на армію витрачаємо не в 15, і навіть не в 20... а в 40 разів менше, ніж країна-агресор», – розповів Глава держави.

При цьому Президент додав, що на найближчому засіданні РНБО, куди будуть запрошені й представники уряду, мають бути розглянуті пропозиції до Державного бюджету, що передбачатимуть збільшення фінансування українських військових – ЗСУ та Нацгвардії.

«Зміни до Бюджету передбачають і кошти на потреби оборонно-безпекового сектору. І я просив би і уряд, міністра оборони, міністра внутрішніх справ, керівників силових структур підготуватися: з дня на день відбудеться засідання Ради національної безпеки і оборони, присвячене військовому бюджету на наступний рік. І я наголошую, що ми маємо забезпечити зростання грошового забезпечення для українських військових і бійців Нацгвардії. Якщо ми говоримо про контрактну армію, кожен контрактник має отримувати достойне грошове забезпечення», – заявив Порошенко.

Президент також додав, що в України наразі немає іншого виходу, окрім як нарощувати витрати на оборону.

Нагадаємо, 5 вересня Петро Порошенко визнав, що минулий тиждень став першим, протягом якого виконувалися Мінські домовленості.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО