Начальник Генштабу розповів, де будуть тренуватися українські військові

Головнокомандувач Збройних сил України та керівник військової операції на Донбасі Віктор Муженко заявив, що в жовтні перший підрозділ військових, що має «вагомий бойовий досвід», почне підготовку на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на ТСН.

Віктор Муженко повідомив, що зустрівся в Міжнародному центрі миротворчості та безпеки з представниками Збройних сил США та Канади, які беруть участь у підготовці українських військових.

Начальник Генштабу розповів, що на зустрічі велися обговорення щодо проблемних питань та перспектив майбутньої співпраці в області підвищення обороноздатності української армії.

«Є перші результати й чітке розуміння, що система підготовки наших захисників потребує вдосконалення», – поінформував він.

Як відомо, у квітні військовослужбовці збройних сил США прибули в Україну для навчання українських військових. Тоді Аваков повідомив, що тренування проходять за участю 900 бійців Нацгвардії: три потоки по 300 нацгвардійців протягом 8 тижнів.

Нагадаємо, що 27 червня 2015 року міністр оборони України Степан Полторак пообіцяв, що восени поточного року розпочнеться навчання військовослужбовців Збройних сил України з військовослужбовцями з Канади, які триватимуть протягом двох наступних років.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО