Із тисячі військовозобов'язаних в армію потраплять тільки 30 осіб – Генштаб

Читать на русском
У Генеральному штабі України заявляють, що після проходження медогляду лише 100 осіб з тисячі військовозобов'язаних придатні для проходження служби в армії.

У Генеральному штабі України заявляють, що після проходження медогляду лише 100 осіб з тисячі військовозобов'язаних придатні для проходження служби в армії.

Про це повідомила прес-служба Генштабу в Facebook, інформує «Слово і Діло».

При цьому, як стверджують в ГШ, з цих 100 осіб тільки 30 відправляються служити в Збройних силах України. «Наголошуємо, повістка – це не квиток в армію. Це лише запрошення до військкомату для уточнення даних і (або) проходження медогляду», – стверджують військові.

Водночас у Генеральному штабі зазначили, що на сьогоднішній день законом не встановлено, як і де саме повинна вручатися повістка, тому співробітники військкоматів можуть вручати повістки будь-яким способом, що не суперечить статті 19 Конституції України. Втім, у прес-службі також нагадали і про право кожного громадянина оскаржити дії посадових осіб, які вручають повістку, в суді.

Згідно з інформацією Генштабу, в даний час основними завданнями військкоматів є відбір придатних за станом здоров'я молодих людей і направлення їх для підготовки у навчальних центрах, а вже потім – у військові частини. Також військові комісаріати залучають добровольців, шляхом укладення контрактів для проходження служби під час особистого періоду, на час дії яких державою гарантується збереження робочого місця і середнього заробітку та всі пільги.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: