Україна оштрафувала російські авіакомпанії на 600 млн гривень

Міністерство інфраструктури за порушення російськими авіакомпаніями українського повітряного простору виписала штрафів більш ніж на 600 млн гривень.

Про це «Слову і Ділу» повідомили у самому міністерстві.

«На сьогоднішній день виписано 4581 постанову, розмір штрафів складає 623 млн 16 тисяч гривень», – заявили у Мінінфраструктури.

Як повідомляють у міністерстві, з 12 березня 2014 року Державіаслужбою та Державним підприємством обслуговування повітряного руху України були вжито заходів щодо обмеження використання ділянок маршрутів обслуговування повітряного руху в межах Сімферопольського району (аеродроми Сімферополь та Севастополь (Бельбек). Такі ж саме заходи були впроваджені й Європейською організацією з безпеки аеронавігації (Євроконтроль) та Міжнародною організацією цивільної авіації (ІКАО).

За словами представників Мінінфраструктури, незважаючи на запроваджену заборону, російські авіакомпанії систематично порушують правила польотів та порядок використання авіапростору України. Водночас у міністерстві повідомляють, що російська сторона відмовляється сплачувати штрафи та намагається оскаржити зазначені санкції в судовому порядку.

Крім того, Державіаслужбою було направлено до Державної виконавчої служби України понад 960 постанов про накладення штрафу за правопорушення у галузі цивільної авіації для примусового стягнення коштів.

Станом на 27 серпня 2015 року Державна виконавча служба України так і не відкрила провадження щодо примусового стягнення коштів з російських авіакомпаній.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО