До кінця року Кабмін хоче продати 302 держпідприємства

Голова Фонду державного майна Ігор Білоус заявив, що до кінця року Кабінет міністрів хоче продати 302 держоб'єктів.

Про це він розповів в інтерв'ю «СЕГОДНЯ.ua», передає «Слово і Діло».

За словами Білоуса, у власності держави знаходиться близько 3 тис. Державних підприємств, серед них 1400 в списку стратегічних об'єктів. Також голова Фонду держмайна заявив, що держава – це неефективний управлінець і власник, тому варто скоротити кількість стратегічних підприємств.

«У країни не має бути багато стратегічних об'єктів, за винятком тих, які впливають на її безпеку. Це атомна енергетика, газотранспортна система», – зазначив він.

Крім того, Білоус зазначив, що деякі стратегічні об'єкти, які є такими тільки за звітами, варто приватизувати і віддавати в управління ефективним менеджерам.

«Я виступаю за те, щоб список «стратегів» скоротити разів у п'ять. Наприклад, ДП «Конярство України» - стратегічний об'єкт? За звітом - так, по факту - сумніваюся», - підкреслив глава Фонду держмайна.

Також Ігор Білоус запропонував такі інфраструктурні проекти, як порти, передати в концесійне управління. Як повідомив глава Фонду держмайна, держава з 3 тисяч держоб'єктів володіє 30% підприємств, що є неефективними та які планують виставити на продаж.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО