Громадські діячі вимагають від влади розпуску управління Фонду соцстрахування

Члени Громадської ради Фонду соціального страхування (далі ФСС) України звернулися до влади із закликом змінити управління ФСС.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

«Громадська рада Фонду соціального страхування звертається до міністра соціальної політики Павла Розенка із закликом замінити та розпустити чинний склад ФСС, сформований у квітні цього року, у зв'язку з його бездіяльністю», – йдеться в заяві.

Крім цього, громадські діячі звернулися до Президента України Петра Порошенка з вимогою створити тимчасову слідчу комісію у зв'язку з корупційною діяльністю складу управління ФСС.

Голова Громадської ради ФСС України Сергій Павленко заявив, що позаминулого року правлінням Фонду тимчасової втрати працездатності було прийнято рішення виділити на курортно-санаторне оздоровлення 1,7 млрд грн. З них 1,2 млрд грн було проплачено 83 медичним профілактичним закладам на території Криму. Гроші були виведені повним обсягом у той період, коли Крим, на жаль, уже був окупований.

Нагадаємо, що раніше Громадська рада Фонду соцстрахування зверталася з цим питанням до правоохоронних органів, проте жодного відгуку щодо цієї справи поки не отримала. Так само мовчать і в Мінсоцполітики, і в профільному комітеті Верховної Ради. За словами громадських діячів, «це саботаж, узгоджений між Кабінетом міністрів і, на жаль, виконавчими органами профільного Міністерства соціальної політики».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО