Рішення Конституційного суду щодо децентралізації є незаконним – Ляшко

Голова фракції «Радикальної партії» Олег Ляшко заявив, що рішення Конституційного суду відбувалося під тиском Президента України Петра Порошенка.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Блискавичне рішення Конституційного суду про визнання конституційними змін до Конституції України про децентралізацію та особливий статус Донбасу є незаконним, оскільки прийнято під тиском. У 2010 році ці злочинці в мантіях (судді КС – ред.) допомогли Януковичу зґвалтувати Конституцію. У 2015 році ці ж персонажі допомагають вже Порошенку гвалтувати Конституцію за планом Путіна», – написав Ляшко.

За словами політика, єдиний, хто міг протистояти цьому рішенню Конституційного суду – це суддя Віктор Шишкін, якого нещодавно своїм указом звільнив Президент.

Такої ж думки і народний депутат від фракції «Самопомочі» Семен Семенченко. Він вважає, що Президент Порошенко «узурпував владу», наголосивши, що рішення приймали ті ж самі судді, які дозволили захопити владу Януковичу.

Колега по фракції Семенченка Оксана Сироїд заявила, що Конституційна комісія була створена Президентом, а її членів набирали сам Президент та його Адміністрація.

Нагадаємо, що сьогодні Конституційний суд України ухвалив Президентський законопроект «Про внесення змін до Конституції України щодо децентралізації влади» і зауважив, що ці зміни відповідають вимогам статей 157 і 158 Конституції.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО