Шокін анонсував затримання чиновників Міносвіти

Генеральний прокурор України Віктор Шокін заявив про спецоперацію за участю силових відомств щодо чиновників Міністерства освіти.

Про це він повідомив на брифінгу у вівторок, 21 липня, передає «Слово і Діло».

«Зараз проходить спеціальна операція спільно з СБУ, Генеральною прокуратурою України, МВС із затримання, проводяться також інші слідчі дії щодо високопосадовців Міністерства освіти України (центр оцінювання якості освіти)», – заявив Шокін.

За його словами, є всі підстави вважати, що керівництво Центру оцінювання якості освіти зловживало своїм службовим становищем.

Генеральна прокуратура також просить Верховну Раду дозволити зняти депутатську недоторканність і арештувати одного з депутатів коаліції. «Щоб ви розуміли, що не тільки будуть притягнені (до відповідальності) будь-які депутати, а і з коаліції. Жодної політики, тільки закон», – заявив Шокін.

Крім того, Шокін заявив, що серйозно побоюється за своє життя. «У мене є обґрунтовані підстави вважати, що стосовно мене готуються різного роду провокації, в тому числі і з моїм здоров'ям... У мене є обґрунтовані підстави вважати, що мене хочуть знищити фізично», – заявив генпрокурор.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО