Яресько обіцяє зниження частки тіньової економіки в Україні

Міністр фінансів Наталя Яресько розповіла про систему заходів щодо детінізації української економіки.

Останнім часом наша країна значно просунулася на шляху до виведення бізнесу з тіні, написала міністр на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

Так, за словами Яресько, з 1 липня почалося використання електронного ПДВ-адміністрування в реальному режимі. «Це допоможе боротися з податковими ямами, які коштують економіці, за оцінками ДФС, близько 2 млрд грн в місяць. Кошти, отримані завдяки детінізації, можна буде направити на першочергові потреби України», – зазначила Яресько.

Також, за словами міністра, Мінфін уже погодив з народними депутатами питання застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО). «З 1 липня застосування РРО стало обов'язковим для платників другої та 3-ї груп єдиного податку. Одночасно ми домовилися про введення РРО виключно для тих з них, дохід яких перевищує 1 млн грн на рік. Введення РРО дозволить значно зменшити обсяг тіньової економіки, захистити права людей і забезпечити перехід значної частини бізнесу в Україні на європейські стандарти роботи», – роз'яснила міністр.

Крім того, український уряд досяг домовленості з Кіпром про перегляд ставок в рамках конвенції про уникнення подвійного оподаткування. І все ж, процес детінізації економіки буде досить тривалим і складним, попередила глава Мінфіну.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО