Тимошенко не побачила шкоди в реструктуризації валютних кредитів

Лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко впевнена, що реструктуризація валютних кредитів не завдасть збитку економіці та фінансовій системі країни.

Таку впевненість вона висловила в ефірі «Свободи слова» на телеканалі ICTV, передає «Слово і Діло».

За словами політика, виплачувати валютну різницю позичальникам повинна саме держава, оскільки це вона несе відповідальність за надання банками валютних кредитів і подальше знецінення гривні. Крім того, на думку політика, від здешевлення національної валюти в даному разі постраждали найбідніші та соціально незахищені верстви населення: люди, які закладали житло для того, щоб відкрити невеликий бізнес, ті, хто брав молодіжні кредити, іпотеки.

Крім того, Тимошенко нагадала, що в 2004 році в. о. керівника Нацбанку був чинний прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, і саме при ньому банки лобіювали постанову, яка дозволила населенню брати валютні кредити без будь-яких обмежень.

«Оскільки ці кредити за півціни, а іноді і 10% вартості продаються колекторським компаніям, які зі свого боку вибивають у людей повну суму і потім в тіні діляться своїми доходами з усіма, хто дав їм можливість отримати цей борг... Не можна цього робити! Продайте краще людям цей борг за ті ж гроші», – резюмувала вона.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО