Правий Сектор не пустив місію ОБСЄ на спостережний пункт

Учасники спеціальної моніторингової місії ОБСЄ скаржаться, що моніторинг ускладнюється через втручання третіх осіб та міркування безпеки.

Про це йдеться в регулярному звіті ОБСЄ з Україною на офіційному сайті організації, повідомляє «Слово і Діло».

Зокрема, в Авдіївці (під контролем уряду, в 15 км на північний захід від Донецька) місію зупинили озброєні члени Правого Сектора, які не пропустили їх до спостережного посту СЦКК (Спільного Центру координації та контролю). Попри заклики до генерал-майора Збройних сил України, глави української сторони в СЦКК, і до командування ATO, озброєні люди продовжували відмовляти в доступі, йдеться у звіті місії. Вони наполягали на тому, що вони мають свої власні накази, і не підкоряються командуванню Збройних сил України.

Місія продовжує посередництво у припиненні вогню, прокладає шлях для розмінування та ремонтних робіт на водогоні поблизу лінії зіткнення, між Maйорськом і Горлівкою.

Місія також відвідала Широкине, підтвердивши виведення сил бойовиків і сильні руйнування, особливо в південній частині селища. Також місія відзначає зниження числа інцидентів в районі аеропорту Донецька порівняно з попередніми днями.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО